Alles over Almere Buiten

Beleef Zenit

zondag, 15 oktober, 2017 - 12:00 tot 16:00

Op VINDplaats Zenit in Almere Buiten worden diverse buitenactiviteiten georganiseerd tijdens de Nationale Archeologiedagen.

Sumatraweg 2, 1335 JM Almere-Buiten, Nederland

Boven het kampvuur mag je een broodje bakken voor bij de oersoep en de op Zenit geoogste maïs en aardappels poffen. Het 'oergraan' (spelt) watAnna Wignand samen met de kinderen in de thematuin gezaaid heeft tijdens 'Beleef Zenit!' in oktober 2016, mag je helpen dorsen, malen en zeven tot bloem. We gaan het gebruiken voor het bakken van pannenkoeken, doe je mee?

Volwassenen en grote kinderen/tieners kunnen helpen in het Archeologisch Dorp bij het vlechten met wilgentenen (hutten en ingangen) en een muziekinstrument maken op basis van gevonden materialen zoals mensen dat destijds in de prehistorie deden en er is een verhalenverteller aanwezig.

Doe ook mee met het Zenit Archeospel!

Het ontwerp van het Voedselbos zal in september gereed zijn, tijdens 'Beleef Zenit!' wordt dit ontwerp o.l.v. Voedselboscoördinator Johan Smits en Premaculture Design uitgezet in het veld. Johan Smits vertelt je op 15 oktober graag meer daarover (je kunt nu nog aanmelden om mee te denken in het ontwerp en deel te nemen aan de workshops!).