Alles over Almere Buiten

Angela van der Ploeg

oktober 2016

In gesprek met Angela van der Ploeg, van Praktijk Havayah:

Medium, Dierentolk en Vertrouwenspersoon, dat zijn de eerste woorden op je website.
Weet je nog het eerste moment dat je begreep dat je meer of anders voelde dan anderen?
Vroeger als kind voelde ik mij anders, onbegrepen, een buitenstaander en heel erg eenzaam. In het gezin waar ik geboren ben, daar voelde ik mij geheel niet thuis; eerlijk gezegd wist ik niet wat mijn plaatst moest zijn en waarvoor ik hier was. Ik werd een dagdromer en ging mijn eigen gang. Ik hoorde dingen, zag dingen, wist dingen die ik normaal gesproken niet kon weten maar, ik deed er verder niets mee, want ik kon er met niemand over praten. Voor mij was het heel normaal; naar mate ik ouder werd, ebde het weg uit mijn leven.
Op latere leeftijd, ik was de 40 jaar al gepasseerd en na een ziekte periode van 3 jaar, leken mijn gaven terug te komen, maar dan wel sterker en ik wist wat mijn doel zou moeten zijn op aarde. Ik weet nu ook waarom ik niet begrepen werd en waarom ik mij zo eenzaam voelde. Opeens kwam ik in aanraking met de juiste personen die mij de weg leken te wijzen naar dat wat ik zocht.

Het is een zoektocht en ontdekking naar mijzelf geweest en nog ontdek ik een hele hoop meer in mijzelf.

Denk je dat iedereen zou kunnen leren wat jij doet?
Of is het meer een soort van genade?
En ja, kun je in het kort vertellen wat je doet?
Ik ben van mening dat iedereen met gaven wordt geboren, alleen bij de een wordt het in de loop van zijn leven beter ontwikkeld dan bij een ander. Er zijn ook mensen die er niets van willen weten en het wegstoppen.

Ikzelf ben o.a. gespecialiseerd in fotoreading (overleden) mens en (overleden) dier, healing, kaartleggingen en energetische huisreiniging. Ik ben medium, dierentolk, helderziend, heldervoelend en tevens vertrouwenspersoon; Daarnaast doe ik aan intuïtief schilderen en geef hier workshops in.
Verder sta ik regelmatig op de mini-beurs in De Kemphaan Almere, die georganiseerd wordt door Spiritueel Centrum Nederland. Ik geef daar een healingconsult aan de deelnemers die bij mij zijn ingedeeld.

Ook al hou je je bezig met zaken die veel mensen als zweverig beschouwen, je moet toch ook een zaak runnen en heb je te maken met commerciële aspecten.
Hoe, bijvoorbeeld, komen mensen op jouw praktijk?
Heel simpel, dat is voornamelijk via mijn website en via mond tot mond reclame. Ik doe niet aan betaalde reclame, hoewel…..heel soms adverteer ik met een van mijn berichten van mijn Facebookpagina. Maar thats it.
Ik ben van mening dat mensen die mij nodig hebben, mijn website wel ontdekken. Dat kan zijn via toeval (hoewel toeval niet bestaat) of via een andere weg. 

Christenen leren dat alleen mensen naar de hemel gaan als ze dood zijn. Dieren niet.
Antroposofen vertellen dat er zoiets bestaat als een groepsziel en dat de ziel van een overleden dier daarnaar terugkeert.

Hoe zie jij dat? Is er na de dood verschil tussen dieren en mensen?
Nadat we zijn overleden komen we aan Gene Zijde.
Dit is een plek waar Onvoorwaardelijke Liefde is; dit is een plek waar geen tijd bestaat; dit is een plek waar je wordt herenigd met dierbaren die al waren overleden.
Je bent thuis gekomen van weggeweest te zijn. Je mag en kan in alle stilte je eigen overlijden gaan verwerken en je wordt hierbij begeleid door je gids. Je mag hier, als het ware, genezen van je leven op aarde. En wanneer deze periode voorbij is, kan je weer incarneren, of je blijft aan GeneZijde om daar andere zielen te begeleiden, of je mag je dierbaren op aarde begeleiden.

Bij dieren gaat het eigenlijk net zo, alleen in mijn optiek reïncarneren dieren niet.
Alle dieren die ziek of oud geweest zijn worden daar weer beter; alle dieren die gewond waren of verminkt, krijgen weer een sterk gezond lichaam, precies zoals wij ze herinneren in onze dromen, of in de dagen die voorbij gaan na hun dood.
De dieren zullen jou als baasje verwelkomen zodra je naar huis, naar GeneZijde komt.
Dieren kunnen contact maken met hun baasjes op aarde via een medium als zij energie hiervoor hebben opgebouwd. Daarom hou ik er rekening mee dat er tussen de aanvraag en datum overlijden minstens 5 maanden tijd moet zitten, anders is het voor mij en mijn Gids haast niet mogelijk contact te maken.

Nog even over de reïncarnatie van dieren:
Veel mensen geloven dat dieren reïncarneren; ik geloof hier niet in. Vraag mij niet waarom.
Het mooie is dat iedereen zo zijn eigen waarheid heeft. Dat vind ik een mooi gegeven en respecteer daarom ieders andere mening.

Er zijn in onze tijd steeds meer mensen die heldervoelend, helderwetend of zien.
Hoe denk je dat het komt dat die ontwikkeling nu plaatsvindt?
Of lijkt het alleen zo en is dat altijd zo geweest?
Ik moet je vertellen dat ik hier nooit zo over nagedacht heb. Wat ik ooit gelezen heb, is dat vanaf de jaren 1950 er ‘bijzondere’ kinderen werden geboren die gevoeliger waren dan anderen. Alleen dat werd niet herkend en dus genegeerd.
Er is ooit een medium geweest die mij vertelde dat ik één van de eerste grote lichting van gevoelige  kinderen ben geweest. Deze groep werd later aangeduid als  de ‘Indigokinderen’, vanwege de sterke indigo kleur (donkerpaars) die hun aura’s uitstraalden. De indigo kleur staat onder andere voor Hogere Macht, Goddelijk plan en het gevoel van eigenwaarde. Deze kinderen voelden zich op jonge leeftijd al anders door hun gevoeligheid dan de meeste  mensen om hun heen, dit merkten ze al vroeg wanneer ze in contact kwamen met familieleden of klasgenoten die zich niet hetzelfde gedroegen als zij. En als je mijn antwoord in vraag 1 gelezen heb, dan neem ik aan dat dit klopt.

Er staat op je website heel veel informatie. Waarop zou je mensen als eerste willen wijzen?
Mijn website moet duidelijk zijn in wat ik mensen kan bieden, wat het inhoudt, wat de kosten zijn en vooral met wie ze te maken krijgen. Dat laatste vind ik belangrijk, want ik wil graag laten weten dat ik hun privacy kan waarborgen en dat ik zuiver wil werken. De Welkom pagina is wel de eerste pagina die ik aan zou willen wijzen.

Je hebt nog een tweede informatieve website, kan je daar meer over vertellen?
Op deze website (http://informatie.praktijk-havayah.nl) staan veel eigen gemaakte gedichten en spirituele ervaringen die ik heb mee mogen maken. Daarnaast uitleg over heel veel onderwerpen zoals “Hoe werkt een medium”, “Wat zijn tweelingzielen” en “Wat is een Gids”.
Ook uitleg over meditatie, yoga, aardingsoefeningen, magnetiseren, loslaten, mindfulness etc. Verder nog een aparte afdeling over Spiritueel met dieren.

 

Je woont in Almere Buiten. Wanneer ben je naar Almere gekomen?
Hoe ervaar je Almere Buiten?
Wij (mijn lief en ik) zijn geboren en getogen in Hilversum. Eind 2006 wilden wij graag verhuizen omdat het huis waarin wij woonden, mij ziek maakte. Overigens wisten we dat op dat moment nog niet, daar kwamen we later pas achter.
In Hilversum konden wij geen geschikte koopwoning vinden; Hilversum is gewoon te duur.
Ik heb gezocht naar appartementen in Almere, omdat het door mijn ziekte eigenlijk beter zou zijn om alles gelijkvloers te hebben. Ik zat regelmatig in een rolstoel, trappen waren echt een crime. Maar elke keer kwam ik weer uit op het huis in de Bloemenbuurt. In mei 2007 zijn we het huis gaan bekijken. Het was een heel vies huis, en de achtertuin was een grote bende. Toch konden wij daar doorheen kijken en het was al snel heel duidelijk dat dit het huis zou worden dat we graag wilde kopen. Het mooie is dat ik na de verhuizing zo opknapte van mijn ziekte, dat ik de rolstoel bijna niet meer nodig heb.
We wonen er nu 9 jaar en het bevalt nog steeds. We willen echt niet meer terug naar Hilversum. 


Praktijk Havayah | Praktijk Havayah Informatief | Facebook