Alles over Almere Buiten

Suburbia: Almere Mijn thuis

02-12-2017

ALMERE MIJN THUIS

THEATERGROEP SUBURBIA EN ALMERE

Almere is ons thuis. Theatergroep  Suburbia  is het stadsgezelschap van Almere. In 2004 kwamen wij naar Almere om theater te maken.  We hebben in de afgelopen jaren heel wat door de stad gezworven. Almere werd onze inspiratiebron om onze verhalen op het podium mee te delen. 

SUBURBIA IN DE BUURT

De komende drie jaar draaien we de rollen om en gaan we op zoek naar de verhalen van Almeerders. De stad is voor ons allemaal een thuis geworden en daarom zijn we benieuwd naar jullie verhaal.  We willen jullie verhalen horen en ze op allerlei manieren delen met elkaar [opschrijven, doorvertellen, een voorstelling maken] en zo vastleggen voor de toekomst. 

We maken een drieluik over Almere :  ALMERE MIJN THUIS 

100 VERTELLERS GEZOCHT

Suburbia trekt in november en december 2017 en januari 2018 de stad door en de buurt in op zoek naar verhalen en hun vertellers. We zoeken vertellers die met ons willen praten over de vraag: HOE WERD ALMERE JOUW THUIS?

Wij willen 100 verschillende verhalen verzamelen, van mensen die uit verschillende delen van het land, of de wereld kwamen, die op verschillende momenten in verschillende wijken van Almere zijn komen wonen. 

HOE DELEN WE JOUW VERHAAL?

Alle verhalen worden opgeschreven en blijven bewaard. Jouw verhaal komt in 2018 digitaal beschikbaar op een interactieve website. Alle vertellers krijgen van Theatergroep Suburbia een training over hoe je je verhaal het beste kunt vertellen. Zo’n 10 tot 15 vertellers kunnen samen met theatergroep Suburbia de theatervoorstelling EEN NIEUW THUIS maken. 

OP TOURNEE DOOR ALMERE 

In juni 2018 gaan we op tournee door Almere. We spelen tussen de 10 en 15 voorstellingen in buurthuizen. De laatste voorstelling, DE FINALE  spelen we in september 2018 in KAF Almere.

DOE MEE EN VERTEL JOUW VERHAAL

Wil jij je verhaal vertellen meld je dan aan bij Suburbia. Dat kan door een mail te sturen naar: almere@theatergroepsuburbia.nl

Geef in ieder geval antwoord op de volgende vragen:

 

VERTELLER

ALMERE MIJN THUIS

LUIK 1 EEN NIEUW THUIS

Wie ben je

 

 

geboortejaar

 

 

Man/vrouw

 

 

Telefoonnummer

 

 

Emailadres

 

 

Wanneer kwam je naar Almere?

 

 

Waar kwam je vandaan?

 

 

Waar woon je in Almere?

(adres)

 

 

Hoe wil je meedoen (je mag meer mogelijkheden omcirkelen)

 

1.    

Ik wil mijn verhaal op papier krijgen, en mijn verhaal mag vervolgens gedeeld worden op de website

2.    

Ik wil mijn verhaal delen door het te vertellen aan anderen

3.    

Ik wil ook meedoen aan de voorstelling die 15 keer opgevoerd wordt in Almere (buurthuizen en KAF Almere)

 

 

Overige informatie